025 703 303

Fruškogorska 115/1, 25233 Ruski Krstur, Srbija

elcom@neobee.net

Proizvodni program

Proizvodni program

Predstavljene mašine su nastale kao plod zajedničkog rada ekipe stručnjaka iz dve nezavisne firme u Vojvodini (“Mašinoinženjering” kao proizvođač procesne opreme i “Elcom Media” d.o.o. kao sistem integrator procesne automatike) , koje zajednički već nekoliko godina rade na osvajanju proizvodnje raznih automatskih procesnih mašina.Kontaktirajte nas na:

“MAŠINOINŽENJERING”, Crvenka, Vojvodanska 42, tel/fax: (025) 731-857 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

“ELCOM MEDIA” d.o.o. Ruski Krstur, Fruškogorska 115/1, tel/fax: (025) 703-303 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

   
Sušač boca sa pivom

Sušač boca sa pivom je uređaj namenjen za sušenje boca sa pivom u prolazu radi spremanja podloge na bocama za nalepljivanje etiketa. Pošto su boce napunjene hladnim pivom dolazi do orošavanja istih i pojave kondenzacije vode na površini boca. Ta vlažnost smeta nalepljivanju etiketa i boce se prethodno moraju osušiti. Sušenje se realizije duvanjem intenzivnog mlaza vazduha pod pritiskom na boce koje se kreću na transporteru. Vazduh pod pritiskom se dobija pomoću visokoučinske turbine pogonjene elektromotorom i kaišnim prenosom. Zbog velikog prenosnog odnosa i teških uslova zaleta elektromotora i turbine, elektromotor turbine se zaleće preko poluprovodničkog „Soft Startera“.

Kapacitet je 30.000 boca/h.

Investitor: Pivara Carlsberg Srbija, Čelarevo

 
Automatska punilica krema

Automatska punilica krema je namenjena za punjenje i zatvaranje kremastih proizvoda u plastičnu ambalažu od 100 i 200 g.

Punilica se sastoji iz sledećih podstanica:
Šaržer, dozer ambalaže, Inspektor ambalaže, Dozer 1, Dozer 2, Postavljač aluminijumskog poklopca, Inspektor postojanja aluminijumskog poklopca, Varilica aluminijumskog poklopca, Ink-Jet datumar, Šaržer, dozer poklopaca, Zatvarač poklopaca, Izbacivač napunjene i zatvorene ambalaže

Svim podstanicama i uređajima upravlja PLC kontroler.
Kapacitet je 3.000 kg/h.

Video snimak možete pogledati ovde.

Investitor: Fabrika biskvita „JAFFA“, Crvenka.

 
Jaffa okretač napolitanki

Rotacioni servo okretač blokova napolitanki je namenjen za zakretanje i transport blokova isečenih napolitanki između uređaja za sečenje i uređaja za pakovanje „Flowpack“.
Uređaj je realizovan sa 3 servopogona i PLC upravljanjem.

Kapacitet je 7.500 kom/h.

Video snimak možete pogledati ovde.

Investitor: Fabrika keksa „JAFFA“, Crvenka

 

Mixer smrznutog povrća

Poluautomatski mixer smrznutog povrća je namenjen za proporcionalno doziranje i mešanje do 5 komponenti smrznutog granulastog povrća po unapred zadatoj recepturi. Upravljanje doziranjem i mešanjem je realizovano pomoću PLC kontrolera.  Mixer ima 5 bunkera od po 2.5 m³ sa elektromotornim dozatorima koji su frekventno upravljivi po brzini pa samim tim i kapacitetu. Dozirani materijal se transportuje vibro transporterom u kome se i meša. 

Kapacitet je 10.000 kg/h.

Video snimak možete pogledati ovde.

Investitor: Hladnjača „ABC FOOD“, Ruski Krstur


 

Automatske pakerice smrznutog povrća

Automatske pakerice smrznutog povrća su namenjene za doziranje, odmeravanje i pakovanje smrznutog granulastog povrća.  Doziranje je realizovano preko PLC proporcionalno upravljivog vibro-dozera. Jedna pakerica je namenjena za pakovanje u kartonske kutije od 10 kg a druga je namenjena za natron papirne vreće od 20 kg. 

Kapacitet je 3.000 kg/h.

Investitor: Hladnjača „ABC FOOD“, Ruski Krstur


 
Aplikator akciznih markica

Aplikator akciznih markica je uređaj namenjen za nanošenje akciznih markica na papirnu ambalažu pakovanja brašna.

Kapacitet je 4.000 kg/h.

Video snimak možete pogledati ovde.
Video snimak možete pogledati ovde.


Investitori: „Kikindski mlin“, Kikinda, „Žitko“, Bačka Topola,  „Danibius“, Novi Sad, „Ratar“, Pančevo, „Ratar“, Debeljača.

 

Automatska etiketirka Gorki List

Automatska etiketirka je namenjena za etiketiranje staklene ambalaže 0.7 i 1 l.

Kapacitet je 7.000 boca/h.

Investitor: „SINALCO“, Subotica


 
Automatska etiketirka

Automatska etiketirka je namenjena za dvostrano etiketiranje staklene ambalaže 0.3 l.

Kapacitet je 3.000 boca/h.

Investitor: „SINALCO“, Subotica

 

Automatska volumetrijska punilica AVP-6x

Punilica sa 6 nezavisno upravljanih dozirnih sistema je namenjena za punjenje tečnosti u plastičnu ili staklenu ambalažu različitih oblika i dimenzija.

Kapacitet je 9.000 l/h.

Investitor: „EUROHEM“, Banja Luka.


 

Poluautomatska volumetrijska punilica PAVP-4x

Punilica je namenjena za punjenje tečnosti u plastičnu ili staklenu ambalažu različitih oblika i dimenzija. Ova punilica je radjena za punjenje sirceta u plastičnu ambalažu.

Kapacitet je 1.000 l/h.

Investitor: „SOMIL“, Lapovo

 

Video snimak možete pogledati ovde.


 

Punilica Šampona


Punilica je namenjena za punjenje šampona u plastičnu ili staklenu ambalažu različitih oblika i dimenzija. U sklopu mašine se nalaze još i zatvaračica
i etikrtirka koje se bolje vide na snimku.


Kapacitet je 4.000 l/h.

Investitor: „Eurohem“, Banja Luka

Video snimak možete pogledati ovde.


 
Mixer za tečna veštačka đubriva

Mixer je namenjen za programsko težinsko doziranje i mešanje tečnih i granulastih komponenti.

Kapacitet je 4.000 l/h.

Investitor: „NEW SCIENTA“, Hungary

 

Punilica za tečna veštačka đubriva

Komplet linija, punilica, zatvaračica i etiketirka su namenjeni za pakovanje tečnih veštačkih đubriva.
Precizno doziranje je realizovano preko volumetrijskog merača protoka i PLC upravljačkog sistema.

Kapacitet je 4.000 l/h.

Investitor: „NEW SCIENTA“, Hungary


 
Ulagač piškota

Uređaj za ulaganje kadica sa piškotama u Flowpack mašinu za omotavanje folijom. Uređaj realizovan sa servo pogonima i PLC upravljanjem.

Kapacitet je 3.600 l/h.

Video snimak možete pogledati ovde.

Investitor: „JAFFA“, Crvenka

 

Dozirni sistem ulja i biljnih masti

Računarski (PLC) kontrolisan sistem doziranja ulja i biljnih masti u sisteme za mešanje smeša za kremove. Merenje protoka pomoću KROHNE masenih merača protoka.

Investitor: „TAKOVO“, Gornji Milanovac


 
Dozirni sistem praškastih i tečnih komponenti

Računarski (PLC) kontrolisan sistem težinskog doziranja brašna, šećera, ulja i volumetrijsko doziranje vode preko merača protoka u mešalicu za testo.

Investitor: „Jajinci“, Jajinci-Beograd

 
Punilica AVP-2x10x/4000

Automatska dvoredna volumetrijska punilica AVP-2x10x.
Punilica sa 2 reda po 10 nezavisno upravljanih dozirnih sistema sa meračima protoka je namenjena za punjenje tečnosti u plastičnu ili staklenu ambalažu. PLC upravljanje.

Kapacitet je 4.000 l/h.

Investitor: „DESTILING“, Subotica.

 
Punilica/zatvaračica/etiketirka AVP-6x/2000

Automatska linija, volumetrijska punilica-zatvaračica-etiketirka AVP-6x/Z/E.
Punilica sa 6 nezavisno upravljanih dozirnih sistema je namenjena za punjenje tečnosti u plastičnu ili staklenu ambalažu , sa zatvaranjem i etiketiranjem.
PLC upravljanje.

Kapacitet je 2.000 l/h.

Investitor: „Velehem“, Banja Luka.

 

Punilica eurokrema

Investitor: „Ćatić“, Prijepolje

Video snimak možete pogledati ovde.

Automatska  volumetriska linijska punilica TIP AVLPK-1X-700  namenjena je za punjenje kremastih proizvoda u predformiranu ambalažu različitih dimenzija. Kapacitet mašine iznosi 700 jed/h na bazi zapremine od 450 gr/jed. Maksimalna količina doziranja u jednom taktu  iznosi  1.000 gr. Automatsko postavljanje donjeg dela ambalaže izvodi se na pneumetskom modulu na početnoj poziciji lančastog transportera. Lančasti transporter se pomera koračno do sledećeg modula koji vrši doziranje proizvoda u tačno pozicioniranu ambalažu.Dozirni uredjaj je klipni pneumatski volumetrijski dozer, koji se kalibrima podešava na željenu  meru.Nakon doziranja u sledećoj poziciji napunjena ambalaža se pozicionira precizno ispod automatskog modula koji postavlja poklopac na ambalažu.Iza modula na tačnom koraku se nalazi modul koji služi za nabijanje poklopca tačno podešenom silom. Konačno napunjena i zatvorena ambalaža biva potisnuta transporterom na rotacioni sabirni sto sa koga se ručno odlaže u transportnu ambalažu.Radom svih pneumatskih modula , kao i elektronskim sistemom za koračno kretanje upravlja PLC kontroler, koji je smešten u komandni orman u postolju mašine.OP panel je postavljen u komandnom okretnom  ormanu na dohvat ruke manipulantu kako bi mogao kontrolisati i podešavati parametre na mašini. Elementi pneumatike se nalaze na posebnom panelu unutar postolja sa zadnje strane mašine. Mašina je izradjena od nerđajućeg čelika AISI304, a pojedini elementi su urađeni od prehrambeme gume ili polimera a u skladu sa pravilima za mašine u prehrambenoj industriji.Dimenzje mašina su : Dužina 3000 mm, Širina 1500mm , Visina 1800 mm.Napajanje mašine je monofazno sa maksimalnom snagom 1 KW.Potrošnja komprimiranog vazduha iznosi 250 l/h pritiska 6 bar minimalno.


 

PUNILICA SONE KISELINE I  VARIKINE

Video snimak mozete pogledati ovde.

Punilica je namenjena za volumetrijsko punjenje agresivnih tečnih materijala u plastičnu ili staklenu ambalažu raznih oblika maksimalnog kapaciteta 2000l na sat. Kompletnu kontrolu svih funkcija vrši ugrađeni PLC kontroler UNITRONICS V130. Punjenje se vrši kroz deset pneumatski aktivirane dizne u zatatom vremenskom intervalu iz dozirnog rezervoara sa konstantnim nivoom odosno hidrostatičkim pritiskom pritiskom. Vremenski interval se podešava zajednički za svih deset dizni (master vreme) i posebno pojedinacno ya svaku diznu a pojedinačno poravnanje kapaciteta se realizuje i kompenzacionim ventilima ugrađenim na dizirnim cevovodima. Podešavaje se izvršava preko tastera na OP konzoli PLC-a.